Tapahtumat

Kyläyhdistyksen tapahtumat


Tapahtumia  2024

Ilmoittautumiset sähköpostilla info@tahkonkylayhdistys.com, merkitse aiheeksi aina ko. tapahtuma ja muut tarvittavat tiedot. 

Laita tapahtumat kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan tapahtumiin!


Tapahtumista tiedotetaan jäseniä kyläyhdistyksen suljetulla Facebook-tilillä. Maksamalla jäsenmaksun pääset liittymään Facebook-ryhmään. Maksa jäsenmaksu ja lähetä kuitti kyläyhdistyksen sähköpostiin info@tahkonkylayhdistys.com, niin voimme hyväksyä  kyläyhdistyksen jäseneksi. Tiedotamme jäseniä myös tiedotteella, joten muista lisätä jäsenmaksuun sähköpostiosoite.


Lähiajan tapahtumia ja tilaisuuksia


Tahkolla järjestettiin loma-asuntojen muuttaminen vakituiseksi asunnoksi  tilaisuus 12.6.2024.

Mukaan oli kutsuttu Tahkon alueen kiinteistöjen omistajat Tahkon kyläyhdistyksen ja Kuopion kaupungin yhteiseen tilaisuuteen, aiheena loma-asuntojen muuttaminen vakituiseksi asunnoksi.

Tilaisuuden tarkoituksena oli kuulla Kuopion kaupungin kaavoituksen puheenvuorot vakituisen asumisen edellytyksistä kaava-alueella, yleiskaavan ja asemakaavan muutoksesta, kiinteistöille asetettavista vaatimuksista sekä mahdolliset vaikutukset kiinteistöjen omistajille. Tahkon kyläyhdistys oli kutsunut tilaisuuteen Kuopion kaupungin kaavainsinööri Juho Palviaisen ja yleiskaavapäällikkö Heli Laurisen. 

Vakituinen asuminen Tahkolla on ajankohtainen asia ja kiinnostaa laajasti kiinteistöjen omistajia. Tästä syystä kyläyhdistys on käynnistänyt aloitteen laatimisen yleiskaavan ja asemakaavan muuttamiseksi. Tilaisuus oli osa aloitteen valmistelemista, mukana oli lähes 60 asiasta kiinnostunutta kiinteistön omistajaa. Työryhmä valmistelee asiaa Jorma Sieviläisen johdolla, mukana pj. Kari Heiskanen, Anna-Liisa Toivanen ja Anne Rantonen, siht. Lisätietoja; Jorma Sieviläinen, jorma.sievilainen@gmail.com, tai .0440721372. 

*

Kyläyhdistyksen kevätkokous ja talkoot järjestettiin lauantaina 18.5.2024. Talkoissa kerättiin roskia Tahkon alueelta ja kunnostettiin mm. rantakohtaa. Kevätkokouksessa käsiteltiin tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto ja  myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille ja muille vastuullisille henkilöille. Kyläyhdistyksellä on suunnitelmissa rakentaa rantakodan alueelle laituri rantautumista varten. Alueen kunnostamiseksi on tarkoitus järjestää talkoita, niistä tiedotetaan kyläyhdistyksen Facebook-sivuilla. Lisäksi keskusteltiin vakinaiseen asumiseen liittyvästä aloitteesta, jota kyläyhdistys on tekemässä yhdessä alueen mökinomistajien kanssa Kuopion kaupungille. Lisätietoja Kari Heiskanen ja Anna-Liisa Toivanen. Vakinaisen asumisen kysely on lähetetty kokouskutsun  liitteenä kyläyhdistyksen jäsenille, vastaa kyselyyn jos asia on ajankohtainen sinulle mökin omistajana tai teidän kiinteistöyhtiölle.


Kyläyhdistyksen pikkujoulut järjestettiin 2.12.2023 uudessa Havu Kitchen & bar ravintolassa Tahkon huipulla. Osallistujia lähes 80 kyläyhdistyksen jäsentä. Saimme maistella huippukokki Kim Mustosen Merry Little Christmas seitsemän ruokalajin menun, joka sisälsi Rillette, Hapanjuurileipä & ruskistettu voi, Lohi & Yuzu, Peruna & Muikunmäti, Vasikka & Sanchopippuri, Mustaherkukka & Inkivääri, Suklaa & Tyrni. Suosittelemme paikkaa.


Smart Tahko Final -seminaari järjestettiin Break Sokos Hotel Tahkolla 27.10.2023. Päivän aikana kuultiin huippuvieraiden puheenvuoroja. Smart Tahko II on Pohjois-Savon liiton rahoittama hanke (n. 320 000 euroa), jossa kyläyhdistys oli aktiivisena toimijana. Hanke päättyy 31.10.2023. Tahkon Kehitys Oy jatkaa Smart Tahkon pohjalta kehiteltyjjä ja suunniteltuja hankkeita.


Syyskokous 28.10.2023


Kyläyhdistyksen syyskokous pidettiin Tahko Spalla.

Vahvistettiin toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksujen suuruudet vuodelle 2024, henkilöjäsenmaksu/perhekunta 50 e, yritykset ja taloyhtiöt jäsenmaksu 100 e, , isot yritykset 500 e.

Valittiin hallitukseen erovuoroisten jäsenien tilalle uusia jäseniä. Uudet jäsenet Ari Partanen, Anna Hämäläinen, Petri Keränen, Antti Lyytinen ja Elina Issakainen. Hallituksessa jatkaa Anna-Liisa Toivanen, Nina Hakokivi ja Marko Turunen. Puheenjohtajana Kari Heiskanen ja sihteerinä Anne Rantonen.


Tahkolla tapahtuu


Tahkon alueen tapahtumat (kuopiotahko.fi)

Tutustu Tahkon palvelutarjontaan (kuopiotahkko.fi)


Kelkkasafari 5.3.2023 Tahko-Kinahmi

Kuva: Antti Kansanen

Kelkkasafari 5.3.2023 Tahko-Kinahmi

Kuva: Antti Kansanen