Uutisia

Vuoden 2016 toimintasuunnitelma (tiivistelmä)

Vuoden 2016 toimintasuunnitelmaan kuuluu edellisten vuosien tapaan talkoita,  tapahtumia sekä aktiivista yhteydenpitoa sidosryhmiin.  Tahkon kyläyhdistys on mahdollisesti mukana v. 2016 käynnistettävässä Tahkon alueen ulkoilureitistöjen parannukseen tähtäävässä EU-rahoitteisessa hankkeessa, mikäli hankesuunnitelma on sisällöltään tarpeitamme vastaava ja hankesuunnitelma tulee hyväksytyksi viranomaistahojen puolesta.

Talkoiden ja tapahtumien järjestämisen lisäksi Tahkon kyläyhdistys on vahva alueellinen toimija, toimien linkkinä mm. Kuopion kaupungin eri toimijoihin ja alueen eri matkailuorganisaatioihin.  Tämän vuoksi kyläyhdistys tuottaa alueen sisäistä ja ulkoista viestintää sekä on aktiivisesti mukana alueen yhteistä etua ajavissa tapahtumissa sekä tiedottamis- ja markkinointitoimenpiteissä.

Syyskokouksen 2015 ja syyskokouksen antia mm. hallituksen jäsenet

Syystalkoot 10.10. oli onnistunut talkoopäivä niin porukan ja kohteiden osalta. Päivän aikana maisemoitiin kesällä 2016 asennettavan uuden kodan paikka liikuntapuiston rannassa ja Huutavanholman ja muiden vaellusreitin lähtöpisteeseen tuli maamerkikis maitolaituri.
Rannalta lähti pari lahoa puuta ja lipputankojen luota vesakkoa! Kiitos kaikille talkoolaisille!

Syyskokouksessaan saman päivän iltana kyläyhdistys valitsi  uudeksi puheenjohtajaksi Kari Heiskasen ja uusiksi hallituksen jäseniksi Tarja Armisen ja Pasi Tiihosen. Mari Hartikainen, Karolina Huuhtanen, Jouko Ryhtä, Ari Partanen, Markku Rantonen ja Anna-Liisa Toivanen jatkavat hallitustyöskentelyä.

Vuoden 2015 toimintasuunnitelma (11.10.2014)

Vuoden 2015 toimintasuunnitelmaan kuuluu talkoita, erilaisia tapahtumia sekä aktiivista yhteydenpitoa sidosryhmiin.  Talkootyövoimaa tarvitaan vuonna 2015 mm. ympäristön siivoukseen, raivauksiin ja istutusalueiden kitkemiseen. Tarkemmat talkoopäivät ilmoitetaan jäsenistölle myöhemmin. Muita kokoontumisia on pyritään järjestämään 5-6 kertaa vuodessa. Tapaamisten teemoja kevät- ja syyskokousten lisäksi ovat mm. ystävänpäiväillallinen, jäärata-ajot, Tahkon suurin kurpitsa –kisa, Elojuhlat,  Oktoberfest ja pikkujoulut.

Talkoiden ja tapahtumien järjestämisen lisäksi Tahkon kyläyhdistys on vahva alueellinen toimija, toimien linkkinä mm. Kuopion kaupungin eri toimijoihin ja alueen eri matkailuorganisaatioihin.  Tämän vuoksi kyläyhdistys tuottaa alueen sisäistä ja ulkoista viestintää sekä on aktiivisesti mukana alueen yhteistä etua ajavissa tiedottamis- ja markkinointitoimenpiteissä.

Kyläyhdistyksen hallituksen jäsenet v. 2015 (11.10.2014):

Syyskokouksessa 11.10.2014 valittiin hallitukseen uutena jäsenenä Karolina Huuhtanen. Hallituksessa jatkaa erovuorossa ollut Jouko Ryhtä sekä vanhoina jäseninä Outi Elovaara, Mari Hartikainen, Minna Kirjavainen-Puustinen, Ari Partanen, Anna-Liisa Toivanen sekä Markku Rantonen.

Tahkon suurin kurpitsa 2014 -kisan tulokset (11.10.2014):

Kaikkien aikojen suurin kurpitsa 26,1 kg kasvoi Toivasten kompostissa. Puustisen Hannu ja Minna tulivat kauniilla yksilöllä toiseksi 23,8 kg ja kolmansia tällä kertaa olivat Kivelät 11,3 kg. Kiitos kaikille kasvattajille!

Tahkon suurimman kurpitsan 2013 kasvattivat Hannu, Puustinen perheineen. Kurpitsa oli kaikkien aikojen painavin 23,5 kg.

2. Toivaset

3. Uusitalot

Taiteellisen kurpitsa oli Ulla ja Aarno Hartikaisella

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tahkon nopein -jäärata-ajot pidettiin talvella 2013 ensimmäistä kertaa loistavissa keliolosuhteissa.

Kisojen kolme parasta ratinpyörittäjää olivat:

Naisten sarja:
1. Anna-Liisa Toivanen
2. Ulla Hartikainen
3. Sirpa Salminen

Miesten sarja:
1. Markku Toivanen
2. Mikko Elovaara
3. Pasi Tiihonen

Tämä hauska tapahtuma tulee saamaan jatkoa tulevina talvina ja Aaltonen Motorsportin lahjoittamat kiertopalkinnot ovat silloin uudelleen jaossa.

Vuoden 2014 jäärata-ajoja ei valitettavasti voitu toteuttaa huonojen keliolosuhteiden vuoksi. Palkinnot ovat jaossa jälleen talvella 2015.

Jouluvalaistusta Tahkolle

Kyläyhdistys organisoi yhteyshankintana jouluvalaistusta Tahkolle. Yritykset ja yksityiset lähtivät innolla mukaan koristamaan omia kiinteistöjään talven pimeyttä vastaan. Tahkon keskusta sai myös uudet maamerkit, kun kaksi kuusta puettiin talvivalaistukseen. Bussikatoksiin asennettiin kynttilälyhdyt, joihin jokainen halukas saa käydä viemässä kynttilän palamaan, toivottamaan vierailijat tervetulleeksi Tahkolle!

Bussikatokset

Ensimmäiset Tahkon bussikatokset asennettiin lokakuussa talkoovoimin. Kesäkuun 2012 talkoissa asennettiin loput bussikatokset. Samalla kiinnitettiin nimikyltit sekä bussi- ja Skibus -merkit katoksiin kiinni.

Metallienkeräys kesällä 2011

Kiitos kaikille metallinkeräys -talkoisiin osallistuneille. Keräys tuotti yhdistyksen kassaan 216 euroa riihikuivaa rahaa.

Kurpitsakisa 2011

Jo perinteeksi muodostunut Tahkon suurin kurpitsa -kisa saatiin tältä kesältä päätökseen. Suurimman kurpitsan onnistuivat tänä vuonna kasvattamaan Anna-Liisa ja Markku Toivanen perheineen. Toiseksi suurin kurpitsa oli Satu ja Kalle Kivelän perheellä. Kolmanneksi suurin löytyi Kirsi ja Pekka Liukkosen perheen kasvimaalta. Lisäksi muutama kurpitsa palkittiin  erikoismaininnalla.

Kyläyhdistyksen Golfkisa 2011

Golfkisaan osallistui ennätysmäärä pelaajia, 24 henkilöä. Peli pelattiin tänä vuonna parikilpailuna arvotulla sekajoukkueella. Kilpailu voitti pari Laura Leskinen & Markku Toivanen, tuloksella 43 pistettä. Henkilökohtaisen kilpailun voittoon ylsi Kalle Kivelä, tuloksella 36 pistettä. Juniorisarjassa kannustuspalkinnon jaettiin Kim Liukkoselle ja Joona Komulaiselle.

Uusi lasten leikkialue Tahkolle

Kyläyhdistys hankki Tahkolle kauan kaivatun lasten leikkipaikan. Uusi leikkipaikka sijaitsee Tahko Span edustalla. Leikkipaikan rakentaminen on osa Tahkon kehityshanketta, johon saamme EU-rahoitusta.

Leikkipaikka rakennettiin 11.6.2011 ahkerien talkoolaisten voimin ja hyväksyttiin käyttöön 13.6.2011.