Kyläyhdistys

Mennyttä

Tahkon kylätoimikunnan perusti 10 Tahkon alueella asuvaa aktiivia joulukuussa 2008. Ajatuksena oli tehdä yhdessä Tahkosta entistä miellyttävämpi paikka asua sekä tutustuttaa alueella asuvia – niin vakituisia asukkaita, mökkiläisiä kuin yrittäjiäkin toisiinsa.

Tapaamisia järjestettiin alkuun noin kahden kuukauden välein. Kiinnostusta oli niin paljon, että toimintaa varten päätettiin perustaa rekisteröity yhdistys. Tahkon kyläyhdistys ry:n perustamiskokous pidettiin 16.1.2010.

Tarkoitus

Tahkon kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylän elinkelpoisuutta sekä toimia sen asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana, pyrkiä edistämään kylän asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylän vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä edistää palveluiden säilymistä alueella.

Toiminta

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys mm. osallistuu kylää koskevaan suunnitteluun ja pyrkii vaikuttamaan kylän kannalta myönteiseen päätöksentekoon eri organisaatioissa. Yhdistys tekee myös aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja. Lisäksi yhdistys järjestää kokouksia, kursseja, retkiä, keskustelu- ja huvitilaisuuksia.

Kyläyhdistyksen suurin ponnistus toistaiseksi on ns. Sääskiniementien-projektin toteuttaminen. Kyläyhdistys sai TE-Keskukselta (nyk. ELY-keskus) 96.000 euron suuruisen rahoituksen, joka on käytetty alueen viihtyvyyden parantamiseen. Määräraha jakautui kolmelle vuodelle: 2010-2012.

Sääskiniementie-projektin puitteissa vuonna 2010 mm. hankittiin ja pystytettiin lipputangot Varpaisjärventien ja Sääskiniementien risteysalueelle, istutettiin maisemaan sopivia kasveja Sääskiniementien varteen, hankittiin ja pystytettiin roskakorit Tahkon keskustan alueelle ja siistittiin paikkoja.

Vuonna 2011 jatkettiin alueen siistimistä, laitettiin istutuksia lipputankojen alueelle, raivattiin patikointipolkujen alueita ja pystytettiin lasten leikkialue Span edustalle.

Projektin puitteissa vuonna 2012 aloitettiin Tahkolahden uimarannan kunnostaminen sekä hankittiin Sääskiniementien varteen bussikatoksia. Tahkon keskustaan hankittiin kahteen kuuseen jouluvalot. Myös ympäristoä siistimistä jatkettiin.

Vuonna 2013 rahoituksella saatiin aikaan seuraavat asiat: Keväällä asennettiin Tahkolahden uimarannalle pukukopit, huvimaja, kiipeilyteline ja pöytäryhmiä. Uimarannalle asennutettiin myös ulkovalot sekä konetyönä rannan muokkaus.  Syksyllä rannalle rakentui puuvaja ja roska-astioita asennettiin lisää keskustaan ja rantaan.

Vuonna 2014 on hankittu, koottu ja asennettu keinuja eri puolille Tahkon keskustaa sekä asennettu uudet kuntoiluvälineet Tahkolahden uimarannalle.Projekti toteutettiin pääosin talkoovoimin.

Vuonna 2015 on hankittu Nipasen mäellä oleva kota kyläyhdistyksen ja retkeilijöiden käyttöön ja toinen kota tulee kevään 2016 aikana aktiviteettipuiston taakse rantaan.

Talkoiden lisäksi järjestetään toki myös viihteellisiä tapahtumia. Jo perinteeksi muodostuneena kilpailuna kasvatetaan Tahkon suurinta kurpitsaa, joita juhlitaan aina syksyllä Elojuhlissa. Myös golfkisoja järjestetään ja syksyllä tavataan Oktoberfestissä.

Pikkujoulut ovat luonnollisesti jo perinne.

Jäsenyys

Tahkon kyläyhdistyksen jäseneksi voi liittyä henkilö, joka on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta ja hyväksyy sen tarkoituksen. Kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Varsinaiset jäsenet ja kannattajajäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.

Voit liittyä jäseneksi tästä

Hallitus

Kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja vähintään neljä jäsentä. Hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Hallituksen kokoonpano on tällä hetkellä:

Puheenjohtaja: Kari Heiskanen

Jäsenet:

Anna-Liisa Toivanen, varapuheenjohtaja

Mari Hartikainen, sihteeri

Tarja Arminen

Karolina Huuhtanen

Ari Partanen

Markku Rantonen

Jouko Ryhtä

Pasi Tiihonen

Yhdistyksen kokoukset

Sääntöjen mukaan yhdistyksellä on kaksi virallista kokousta: syyskokous ja kevätkokous.

Säännöt